Zo bepaal je wat je met je rente doet

Wie geld uitleent, ontvangt vaak rente over dat bedrag. En geld lenen kan in allerlei vormen.  Je kunt geld uitlenen aan familie of vrienden. In dat geval zal je niet snel rente vragen. Zet je echter je geld op een spaarrekening bij een bank, dan leen je het in feite ook uit. Dan ontvang je dus wel rente en dat kan je lezen op de website van Rente.nl.

Rente.nl

Welke spaarvorm?

Wil je rente ontvangen, dan zul je allereerst moeten kiezen welke spaarvorm je wil gebruiken. Je kunt je geld op een traditionele spaarrekening zetten. Je kunt er dan zelfs nog voor kiezen om het geld vrij op te nemen. Dat zorgt er echter wel voor dat je erg lage rente ontvangt. Sterker nog: bij sommige banken ontvang je helemaal geen rente meer op dit soort spaarrekeningen. 

Zet je het geld langer vast, dan kun je er meer rente over ontvangen. Dus als je gaat sparen voor je pensioen of je kinderen, zet je geld dan vast. Doorgaans heb je dit bedrag namelijk vrij lang niet nodig. Je ontvangt dan meer rente en kunt dat weer bij het totale bedrag optellen.

Rente spenderen

Rente.nl

Sommige mensen kiezen er echter voor om de rente over een spaarbedrag apart te houden. Ze gebruiken dit bijvoorbeeld om nieuwe investeringen te doen. Je kunt de rente ook zien als een cadeau en dit bedrag gebruiken om iets aan te schaffen voor jezelf. Zo heb je ook nog een beetje plezier van je spaarbedrag.