Welk boekhoudprogramma is de beste?

Als ondernemer ben je vaak nog te veel tijd kwijt aan je administratie. Met een goed boekhoudprogramma is boekhouden geen vervelende klus meer. Ook bespaar je een hoop tijd en geld met een goed boekhoudingprogramma, en word het ook een stuk eenvoudig om zelf de administratie te doen. 

Boekhoudprogramma’s vergelijken

Onlineboekhoudprogramma’s bestaan al jarenlang, en ondertussen komen er steeds meer boekhoudprogramma’s op de markt. Grote aanbieders, maar ook kleinere aanbieders. Ze bieden allemaal hetzelfde aan, het verschil zit echter vaak in de details, en natuurlijk de prijs. Daarom is het handig om voor je een abonnement afneemt, je eerst boekhoudprogramma’s vergelijkt.

Beste boekhoudprogramma

Het beste boekhoudprogramma? Naar onze mening zijn ze allemaal goed, maar welke voor jou het beste is, dat is afhankelijk van jouw wensen. Misschien ben je tevreden met een boekhoudprogramma waarbij je alleen facturen kunt uploaden en maken. Maar er zijn ook uitgebreidere programma’s waarbij je een koppeling kunt leggen met de bank, of bijvoorbeeld een webshop. 

Facturen maken in slechts een paar klikken

Sinds de komst van onlineboekhoudprogramma’s, kun je in slechts enkele klikken facturen maken en inboeken. Heb je een koppeling met de bank gelegd? Dan kan een betaling automatisch herkend worden, en word meteen afgeboekt als de debiteur betaald heeft. Ook heb je zo een beter overzicht in je nog openstaande posten.

Eenvoudig je btw-aangifte doen

Bij een wat uitgebreider programma kun je vaak ook een koppeling met de belastingdienst leggen. Dankzij zo’n koppeling is jouw btw-aangifte in slechts een paar klikken gedaan. Bijna te laat met het regelen van de aangifte? Met een automatische koppeling hoef je slechts nog alles te controleren en te accorderen.

Gratis boekhoudprogramma?

Vaak krijgen starters korting op de eerste periode, of zelfs een periode gratis. Hierbij geld vaak wel de regel dat je niet langer als één jaar staat ingeschreven als ondernemer.

Vergelijk direct verschillende boekhoudprogramma’s en maak het bijhouden van de administratie een stuk leuker en eenvoudiger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *