Wat kan Adcam voor uw bedrijf betekenen?

Voor sommige is het niet altijd even duidelijk wat de account nu precies voor je kan doen? Daarom willen in dit artikel kort beantwoorden wat adcam administraties voor je bedrijf kan betekenen.

Taken van een accountant in het MKB

Het komt erop neer dat een accountant de gehele financiële administratie kan ontzorgen. De meeste mkb’ers kiezen er echter niet voor om de gehele administratie uit te besteden. Dit komt doordat een een accountant een hoger uurtarief heeft dan wanneer je iemand zelf voor de administratie betaald. Hierdoor zal de accountant zich vaak houden bij het uitvoeren van controlerende of adviserende taken. Hierdoor kan de accountant altijd advies geven omtrent het debiteurenrisico, betalingen etc, maar zal uiteindelijk zich niet bemoeien met het versturen van de facturen of andere zaken.

Controle & overzicht

Zoals gezegd is de accountant voornamelijk verantwoordelijk voor de controle en het overzicht. Daarnaast is het in sommige gevallen, zoals wanneer je een BV hebt zelf verplicht. De administratie moet namelijk kloppen. Hiervoor moet dus een verplicht accountantscontrole worden uitgevoerd. Daarnaast is de accountant ook verantwoordelijk voor het opstellen van overzichten als jaarrekening of het jaarverslag. Wanneer deze door de organisatie zelf worden opgesteld, zal de accountant deze controleren.

Verschillende accountants

Onder het accountancy vallen verschillende soorten accountants. Deze worden in Nederland in 2 verschillende categorieën. Dit is de AA-accountant of RA-accountant. Dit is de Accountant Administratieconsultent en de Registeraccountant. Het verschil zit hem er voornamelijk in dat de AA account gefocused is op de administratie en de registeraccountant gefocused is op de financiële verslaglegging ervan.

Kosten van een accountant

In Nederland zijn er geen vaste tarieven voor een accountant of het laten uitvoeren van een accountantsverklaring. Dit is afhankelijk van de kwaliteit en intensiteit van de dienstverlening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *