Vijf bespaartips voor leningen

Iedereen weet dat het lenen van geld over het algemeen erg duur is. Het is dan ook een stuk voordeliger om geld te sparen in plaats van te lenen. Toch kan het zo zijn dat je op een moment komt waar je echt geld nodig hebt om iets te kunnen financieren. In dit geval kan je toch een lening aanvragen om de aankoop te kunnen betalen. Doordat een lening geld kost, is het handig om te kijken hoe je aan de voordeligste lening kan komen. Voor veel mensen is het echter best lastig om een goedkope lening te vinden die bij hen past. Om deze mensen een stapje op weg te helpen worden in dit artikel vijf handige bespaartips uitgewerkt!

Bespaartip 1 – Vergelijken

Een groot deel van de mensen stapt naar hun huidige bank wanneer ze een nieuwe lening nodig hebben. Echter is dit natuurlijk die de beste mogelijkheid. Het kan zo zijn dat jouw bank de goedkoopste leningen aanbiedt, maar over het algemeen zien we dat dit in de meeste gevallen niet zo is. Om zo goedkoop mogelijk uit te komen is het dan ook handig om leningen te vergelijken. Tegenwoordig kan je leningen makkelijk vergelijken op verschillende websites online. Leningen vergelijken kan er dan ook voor zorgen dat jij enorm veel geld zal besparen in de toekomst. Kijk dus altijd verder dan je huidige bank.

Bespaartip 2 – Blijven vergelijken

Naast dat het belangrijk is om te vergelijken wanneer je een lening aan het zoeken bent, is het ook belangrijk om te blijven vergelijken tot de volledige lening is afgelost. Het is volkomen logisch om een lening te houden voor de gehele looptijd. Echter kan het zo zijn dat de rente flink daalt in de loop van de tijd, waardoor het nemen van een nieuwe lening een stuk goedkoper wordt. In deze gevallen kan het zo zijn dat het voordeliger is om je huidige lening over te sluiten naar een nieuwe. Om te kijken of dit het geval is, moet je altijd leningen blijven vergelijken.

Bespaartip 3 – Korte looptijd

Wanneer je de maandlasten aankan, is het in veel gevallen handig om de looptijd zo kort mogelijk te houden. Hoe korter de looptijd is, hoe minder geld je kwijt bent aan rentes etc. Dit komt doordat je het bedrag sneller kan aflossen en over het geheel een stuk minder rente betaalt. Wel is het belangrijk dat je de maandelijkse lasten wel kan financieren, aangezien deze bij een korte looptijd een stuk hoger zullen zijn.

Bespaartip 4 – Zorg dat je nooit rood staat

Veel mensen beseffen niet dat roodstaan op je betaalrekening ook een vorm is van geld lenen. Het is dan ook een vorm van geld lenen waar je een relatief forse rente voor betaalt aan je bank. Echter is er wel een verschil tussen geoorloofd en ongeoorloofd rood staan. Het is namelijk mogelijk om met de bank afspraken te maken over hoeveel geld je rood mag staan (geoorloofd), maar je kan natuurlijk over dit limiet heen gaan waardoor je te veel geld in de min staat. Over dit geld zul je een flinke rente moeten betalen.

Bespaartip 5 – Leen nooit via een webshops

Steeds vaker zien we dat mensen producten kopen bij grote webshops. Sommige van deze webshops hebben de mogelijkheid om producten te betalen op afbetaling. Met deze mogelijkheid kan je een product kopen, wat je vervolgens per maand zal betalen. Dit kan er heel interessant uitzien, aangezien je slechts een klein maandbedrag lijkt te betalen. In de werkelijkheid betaal je eigenlijk een heel hoog rentepercentage die al verwerkt zit in de maandelijkse lasten. Op deze manier is het bedrag dat je in totaal betaalt een stuk hoger dan wanneer je het product in één keer kan financieren. Deze vorm van geld lenen is dus ten alle tijden af te raden.

Er zijn dus genoeg manieren om veel geld te besparen op je lening. Over het algemeen blijft het een stuk voordeliger om geld te sparen voordat je een aankoop doet. Geld lenen kost namelijk altijd geld. Door geld te sparen zul je veel onnodige kosten kunnen voorkomen. Wanneer het voor jouw situatie wel echt noodzakelijk is om geld te lenen, zorg er dan voor dat je geen overhaaste beslissingen maakt en rustig op zoek gaat naar de voordeligste lening voor jouw persoonlijke situatie. Hierdoor weet je zeker dat je de komende jaren niet te veel geld zal terugbetalen. Leen ook nooit te veel geld, aangezien je niet in financiële problemen wilt zitten doordat je maandelijkse vaste lasten te hoog zijn geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *