Van woonhuis naar droomhuis

Een aanbouw, een nieuwe keuken of badkamer of een dakkapel plaatsen? Het zijn allemaal veranderingen die ervoor kunnen zorgen dat jouw woonhuis jouw droomhuis wordt. Deze verbouwingen in je huis zijn leuk, maar kosten vaak helaas ook een hoop geld. Veel mensen moeten voor het realiseren van een verbouwing dan ook geld lenen bij een bank. Maar kan dit zomaar? En wat zijn de voorwaardes van het afsluiten van een lening?

Aandachtspunten afsluiten lening

Wanneer je kiest voor geld lenen verbouwing, zijn er verschillende aandachtspunten waar je je vooraf in moet verdiepen.    

Het bedrag

De eerste stap bij het nadenken over een lening, is uitrekenen welk bedrag je denkt nodig te gaan hebben voor de verbouwing. Om dit goed en helder in beeld te brengen, is het aan te raden om vooraf een begroting te maken. In de begroting neem je zaken mee zoals de kosten voor materialen, kosten voor een eventuele aannemer en overige kosten die bij de verbouwing komen kijken, zoals het huren van een tijdelijke mobiele badkamer bijvoorbeeld. Wanneer je dit in een begroting vast legt heb je niet alleen een overzicht om te zien hoeveel geld je nodig hebt, je hebt ook nog eens een handige manier om te controleren of je niet meer uitgeeft dan de bedoeling was.

De soort lening 

Je moet dus nadenken over het bedrag van de lening, maar je moet je ook verdiepen in de verschillende soorten leningen. Zo is er een ‘persoonlijke lening’. Bij deze vorm sluit je eenmalig een lening af voor een vast bedrag, met een vast bedrag aan rente en een vastgestelde looptijd. Het voordeel aan deze lening is dat het duidelijk en overzichtelijk is en dat je het bedrag in een keer op je rekening gestort krijgt. Het nadeel hiervan is dat je niet meer kunt afwijken van dit bedrag en dus ook geen geld meer bij kunt lenen wanneer je onverwachts toch meer nodig hebt. Naast bovengenoemde lening, is er ook een lening genaamd ‘doorlopend krediet’. Bij deze lening hoef je niet in een keer een vast bedrag af te spreken, maar kun je steeds een klein bedrag lenen. Het grote voordeel hieraan is dat je in dit geval dus wel geld bij kunt lenen bij eventuele tegenslagen. Het nadeel van deze vorm van lening is dat het toch verleidelijk is om meer te lenen dan nodig is. Bij beide soorten leningen moet het bedrag voor een bepaalde leeftijd terugbetaald zijn aan de aanbieder. Let op, dit bedrag verschilt per aanbieder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *