Tilray stock kopen doe je zo!

Ik weet niet of het iemand anders ook is opgevallen, maar als je niet echt in de aandelen wereld geïnteresseerd bent zijn er opeens toch heel veel opties om snel in aandelen te handelen op een kleine schaal. Dit kan tegenwoordig zelfs al via apps op je telefoon. Ik zie er ook steeds reclames voor op tv. Zelf ben ik me al een paar jaar geleden wat meer gaan verdiepen in de wereld van aandelen en beursnotaties. Je hoeft niet langer een financieel expert te zijn en naar harvard geweest te zijn om mee te doen in dit wereldje. Ook spreidt het zich veel verder uit dan Wall Street. Met een paar klikken op je computer heb je zo een aandeel gekocht of verkocht, of ergens in geïnvesteerd. Vandaag schrijf ik over een specifiek soort aandelen: tilray stock. Eerst leg ik in deze blog uit wat tilray stock precies is, en waarom het interessant kan zijn om te handelen in deze stock. Dan leg ik ook nog uit waar je zulke stock kan kopen, mocht je geïnteresseerd zijn. Veel leesplezier!

Wat is tilray stock precies?

Tilray stock is letterlijk tilray aandelen. Het zijn aandelen van het farmaceutische bedrijf tilray. Ook werken ze met cannabis. Het is een oorspronkelijk Canadees bedrijf, maar inmiddels is het een internationale speler geworden in de farmaceutische en cannabis markt.

Waarom is tilray stock kopen interessant?

Dan volgt nu de vraag: waarom is tilray stock kopen interessant? Ten eerste is tilray een NASDAQ beursgenoteerd aandeel. Ten tweede zijn ze een van de grootste spelers op de medicinale cannabis markt. Die kant van tilray heeft veel interesse getrokken. Zo hebben ze nu flinke contracten met Portugal en Frankrijk om als enige medicinale cannabis te leveren. Daarnaast is buurland V.S. met Biden als president een stuk liberaler geworden, wat altijd goed nieuws is voor cannabis regulaties.

Tilray stock kopen: waar doe je dat?

Je kunt direct via de beurs beleggen, maar het is veel makkelijker om dat via een online broker te doen. Het kiezen van de juiste broker is echter wel lastig. Er zijn namelijk heel veel brokers, en je wilt wel degene hebben die het beste bij jou handelsstrategie past. Ook wil je niet vastzitten aan kosten hoger dan nodig. Zo’n broker is een tussenpersoon tussen jou en de beurs. Via het platform van de broker koop je heel gemakkelijk een aandeel, en de broker regelt dan alles van de aankoop met de beurs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *