Perfect gekleed naar je werk

Kleren maken de man zo gaat het gezegde. Maar toch zijn er veel mannen die eigenlijk stiekem niet zoveel waarde hechten aan kleren. Of ze zijn in ieder geval niet zo met mode bezig als veel vrouwen. Toch kan goed gekleed gaan een grote invloed hebben op je romantische en ook professionele leven. In de afgelopen jaren is de professionele dresscode veel verandert. Bij veel bedrijven wordt nu een meer casual stijl gehanteerd. Toch is het nog steeds voordelig en slim om te kiezen voor een goede kledingstijl wanneer je naar je werk gaat. In dit artikel bespreken we hoe je in stijl naar je werk gaat.

De tijd van het pak is voorbij

Vroeger was het echt de standaard om in pak met stropdas naar je werk te gaan. Alhoewel deze kledingcode nog steeds bij sommige bedrijven geldt, zoals advocatenkantoren en in de financiële sector, zijn er tegenwoordig ook steeds meer bedrijven waar je op een meer casual stijl naar het werk kunt gaan. Daar zullen ze raar opkijken als je in pak met stropdas naar kantoor gaat. Vooral de stropdas is in de afgelopen jaren minder populair geworden.

Sollicitatie

Naar je werk gaan en bij een potentiële baan solliciteren zijn twee hele verschillende dingen. Zelfs als het bedrijf er op de werkvloer een casual stijl op nahoudt is het nog steeds een goed idee om netjes naar de sollicitatie te gaan. Denk bijvoorbeeld aan een overhemd en een nette broek. Natuurlijk wil je ook nette schoenen dragen en sneakers is waarschijnlijk niet het beste idee. Een goede optie zijn Eterna overhemden. Deze hoge kwaliteit overhemden zitten lekker en zijn duurzaam. Zorg er natuurlijk ook voor dat je overhemd netjes gestreken is. Als je vaak vergeet te strijken, zijn er tegenwoordig ook strijkvrije overhemden.

Op het werk

Wanneer je een baan hebt bij een bedrijf waar de kledingcode redelijk casual is, dan kun je ervoor kiezen om niet in pak te gaan je kunt ‘casual’ ook niet overdrijven. Vermijd daarom kleding in felle kleuren en met gekke printen. Ook is het geen goed idee om overduidelijk piercings te hebben of tattoos te laten zien. Kies voor een net shirt met lange mouwen en zorg dat het shirt een effen, niet felle kleur heeft. Een spijkerbroek kan vaak prima zolang er maar geen gaten inzitten. Kies qua schoenen voor nette sneakers.