Meer overhouden aan het einde van de maand? Bekijk eens wat je voor je zorgverzekering betaald!

We leven momenteel in onzekere tijden en veel mensen worden hier erg onzeker van. Een economische crisis zit er namelijk zeker aan te komen en hierdoor kun je misschien wel je baan verliezen. Het is daarom erg lekker om een buffertje te hebben en niet te veel te hoeven uitgeven. Natuurlijk kun je minder impulsaankopen doen en goedkoper proberen te leven. Maar heb je ook al eens gedacht aan vaste lasten, zoals je zorgverzekering? Veel mensen blijven jaren bij dezelfde verzekeraar. En hier is natuurlijk niks mis mee, maar je bent dan vaak wel een stuk duurder uit. Wil je weten waarom? Dat zullen we je hieronder uitleggen!

Is overstappen voordeliger?

Het antwoord hierop is eigenlijk bijna altijd: ja. Omdat er onder zorgverzekeraars namelijk een hoop concurrentie is worden er namelijk vrijwel altijd goede deals geboden om nieuwe klanten binnen te halen. En als je eenmaal binnen bent hoopt de verzekeraar dat je binnen blijft. Je kunt echter gewoon elk jaar veranderen van zorgverzekeraar en dit is vaak binnen een paar minuten gebeurt! Zo kun je elk jaar het laagste maandtarief betalen voor je zorgverzekering en houd je een hoop geld over!

Hoe werkt het?

Maar hoe gaat het in z’n werk zou je misschien denken? Er zijn veel websites, zoals zorgkiezer, die alle verzekeraars op een rijtje zetten, zodat je eigenlijk heel makkelijk je zorgverzekering kunt vergelijken. Als je een goede deal hebt gevonden kun je binnen enkele minuten een overstap aanvragen en de verzekering regelt de rest.

Hopelijk heb je door het lezen van dit artikel weer wat geld kunnen besparen!