Let hierop bij het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering

Ben je op dit moment op zoek naar welke verzekeringen je moet afsluiten? De kans is groot dat je dan net aan de slag gaat als zelfstandige. Een zelfstandigen moet namelijk zelf zijn of haar verzekeringen afsluiten. Een van de belangrijkste verzekeringen is een arbeidsongeschiktheidsverzekering. In dit artikel leg ik uit waar je op moet letten bij het afsluiten van deze verzekering.

Je werkzaamheden

De hoogte van de premie van een arbeidsongeschiktheidsverzekering is voor veel zzp’ers een reden om deze verzekering niet af te sluiten. Deze verzekering is namelijk een van de duurste verzekeringen die je kunt afsluiten. Alleen hoeft dit niet voor iedereen zo te zijn. De hoogte van de premie is namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Doe je bijvoorbeeld zwaar werk en is de kans aanwezig dat er iets fout kan gaan? Dan betaal je een hogere premie dan iemand die de hele dag thuis werkt. 

Het verzekerde inkomen

De hoogte van de premie is ook afhankelijk van het bedrag dat je wil verzekeren bij eventuele ziekte of ongeval. Om het bedrag te bepalen dat je wil verzekeren is het belangrijk om te kijken naar jouw vaste lasten en naar jouw levensstijl. Op basis hiervan kun je een berekening maken hoeveel geld je denkt nodig te hebben.

Vergelijk verschillende aanbieders

De oorzaak van de arbeidsongeschiktheid heeft in de meeste gevallen betrekking op een gebeurtenis op de werkvloer. Als je een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluit is het belangrijk om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Elke aanbieder dekken verschillende oorzaken van de arbeidsongeschiktheid. Wanneer je een zwaar en uitvoerend beroep uitoefent, wil je wel graag gebruik maken van een aanbieder die dit soort situaties verzekert. 

Wil je graag meer informatie over een arbeidsongeschiktheidsverzekering? Neem dan zeker een kijkje op www.tulpenfonds.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *