Is het verstandig om zilver te kopen?

Zilver is een product dat alom gebruikt wordt. Denk aan het servies waarmee je eet, de sieraden die je om hebt maar ook aan bijvoorbeeld de chips in je telefoon en andere elektrische apparaten.

Maar zilver kan ook voor andere doeleinden gebruikt worden. Eén van de meest voorkomen is het kopen van zilver als belegging. Wellicht denk je hierbij eerder aan goud. Dit komt vooral omdat goud nu eenmaal meer de naam heeft van een waardevast middel, maar in principe geldt voor zilver hetzelfde. Zilver kopen kan een goede manier zijn om waarde in vast te zetten, of zelfs een beetje rendement te halen.

In dit korte artikel kijken we dus even naar zilver kopen. Is het verstandig om te doen? En zo ja, waar kun je het beste zilver kopen.

Prijs is bepalend

Met elke investering geldt natuurlijk dat de prijs bepalend is voor of je rendement gaat behalen. De prijs van zilver wordt natuurlijk bepaald door vraag en aanbod. Over het algemeent telt dat de vraag naar edelmetalen zoals goud en zilver, hoger is dan het aanbod. Hierdoor is de prijs van deze producten over het algemeen ook stijgend.

Toch wil het wel eens voorkomen dat er bijvoorbeeld een nieuwe goud/zilvermijn gevonden. Hierdoor neemt dan plotseling het aanbod fors toe, waardoor de prijs erg kan fluctueren. Heb je zilver op een gunstig moment gekocht, dan kan zo’n fluctuatie natuurlijk erg positief voor je uitvallen. Het omgekeerde effect is natuurlijk ook te voorzien.

Investeren in edelmetalen is dus risicovol omdat het erg marktafhankelijk is. Ben je bereidt deze risico’s te nemen, dan is zilver kopen zeker te overwegen. Zeker omdat historisch gezien, zilver of goud erg waardevast is in tijden van crisis. Met de crisis die we na corona wel kunnen verwachten is investeren in zilver dus te overwegen.

Waar kopen?

Zilver kun je natuurlijk gewoon kopen bij de antiquair.  Toch raden wij dit af. Een betere, makkelijkere en veiligere manier is door simpelweg zilver te kopen bij Doijer & Kalff. Via hun website kun je snel en BTW. vrij, zilver kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *