Hoeveel kan ik maximaal lenen?

Lexwonen

Het bereken van jouw maximale hypotheek is eigenlijk zelf niet meer te doen. Lexwonen legt jou uit waar je rekening mee moet houden als je gaat bieden op een huis.

Maximale hypotheek berekenen en marktwaarde

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen als de taxatie van een huis € 500.000,- bedraagt? Heb jij op internet een serieuze berekening gemaakt hoeveel je kan lenen dan heb je pas de helft.

Stel dat jij op inkomen € 700.000,- hypotheek kan krijgen en de taxatie bedraagt € 500.000,-. Jouw maximale financiering bedraagt € 500.000,-.

Je kan dus € 200.000,- minder lenen dan je op inkomen kan krijgen. De bedoeling hiervan was om huizenkopers te beschermen. Door alle hypotheken verplicht af te lossen en door maximaal de woningwaarde te verlenen voorkom je problemen.

Overbieden kan met overwaarde of eigen geld

Lexwonen

Overbieden huis, ook wel genoemd, een hoger bod doen dan de vraagprijs is de norm. Nu je weet dat je alles boven de taxatiewaarde met eigen geld of overwaarde moet betalen kan je verder.

Voorbeeld bestaande klant. Kopers konden op inkomen € 1.150.000,- lenen. Huis in Veenendaal had een taxatiewaarde van € 850.000,-.  Vraagprijs op Funda was € 800.000,-.

Kopers hebben € 900.000,- geboden. Omdat de taxatie hoger zou worden dan de vraagprijs hadden ze maar € 50.000,- aan eigen geld kwijt. Overige € 50.000 konden we meefinancieren. Als jij niet weet dat taxatie belangrijk is dan kan het je duur komen te staan. Wel de kosten maar geen huis. Ga jij uit van maximale hypotheek op inkomen dan krijg je een afwijzing van de bank. Lexwonen maakt dit dagelijks mee. Wij gaan dan inventariseren en de boel herstellen, daarna bieden.

Bkr verlaagt maximale hypotheek

Lexwonen

Wij maken dagelijks mee dat kopers een foute hypotheekberekening maken. Je kan pas berekenen hoeveel hypotheek je kan krijgen als je alle betalingsverplichtingen weet.

Wat zijn betalingsverplichtingen?

  1. BKR registratie rood mogen staan en overige kredieten
  2. Partner alimentaties en privé verplichtingen

Maximale hypotheek en bkr

Staat er in de bkr € 1000,- , je kan dan € 6000,- minder aan hypotheek krijgen. Ook privé leningen die niet in de bkr staan vermeld verlagen je maximale hypotheek.

Hoe weten banken wat ik privé leen?

Bij de aanvraag van een hypotheek worden meestal van 3 maanden overzichten opgevraagd van je betaalrekening. Overboekingen komen vragen over. Bij twijfel kunnen ze ook van 1 jaar opvragen. Je hoeft dat dan niet te doen maar dan heb je ook geen hypotheek.

In het kader van witwaspraktijken zijn adviseurs notarissen en banken actief m.b.t. je spaargeld. Hoe kom je er aan? Meestal is dit makkelijk voor klanten om aan te tonen. Begin dit te verzamelen alvorens je naar een huis op zoek gaat.

Bereken zuivere maximale hypotheek

Nu je weet waar jouw maximale lening door wordt beïnvloed kan je aan de slag. Ga naar de website lexwonen.nl en vraag de woningwaarde op. Weet wat je moet bieden en hoe je moet bieden op een huis. Weet hoeveel hypotheek je kan krijgen zodat je eigenaar wordt van je droomhuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *