Het verdiepen in leningen is geen overbodige luxe

Twijfel je om een persoonlijke lening af te sluiten? Dan is het belangrijk je allereerst te verdiepen in de verschillende soorten persoonlijke leningen die beschikbaar zijn. Elke kredietverstrekker heeft een ander aanbod, waardoor vele leningen misschien wel op elkaar lijken, maar de ene persoonlijke lening is de andere persoonlijke lening niet. Geld.nl legt je uit hoe je hier achterkomt.

Een goede manier om achter het verschil tussen de verschillende leningen en kredietverstrekkers te komen, is door een online vergelijkingssite te raadplegen. Zij geven je inzicht in wat je mag lenen en wat het je uiteindelijk kost op de lange termijn. Zo is het, bijvoorbeeld, ook dat niet elke lening hetzelfde rentetarief heeft. Hoe zorg je er nu voor dat jij voor de lening met de voordeligste rente kiest?

Bereken en bespaar

Voor het berekenen van de uiteindelijke rente is het belangrijk te kijken naar de looptijd van de lening. Het komt wel eens voor dat een kredietverstrekker een hogere rente vraagt bij een lening met een langere looptijd. Dit is natuurlijk niet wat je wilt! Het kiezen voor een kortere looptijd, indien dit passend is bij jouw situatie, pakt op de lange termijn voordeliger uit. Waardoor je uiteindelijk alleen maar geld bespaart! 

Wil je nog meer besparen? Dan is het belangrijk dat je je, naast de rente, ook verdiept in de mogelijkheid om boetevrij af te lossen. Zo is het bij sommige persoonlijke leningen zo dat de rente alleen maar lager wordt wanneer je de lening vroegtijdig aflost. Maar let op; Dit is niet bij elke kredietverstrekker zo! Lees dus altijd goed de voorwaarden van elke kredietverstrekker door om een betere keuze te maken die past bij jouw eigen situatie en portemonnee.


Meer weten over het vergelijken van leningen en rentes? Neem dan eens een kijkje op de website van Geld.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *