Zelf je haar verven.. zou je dat wel doen?  

Soms ben je gewoon even helemaal klaar met je kapsel en wil je gewoon weer even iets anders. Groot gelijk natuurlijk maar is het wel zo verstandig om het zelf te doen? Het beroep ‘kapper’ is natuurlijk uitgevonden om ons daar een handje bij te helpen. Toch kunnen we het ook best begrijpen als je daar gewoon echt even geen zin in hebt en het heft graag in eigen handen neemt. In dat geval hebben je hier een aantal tips waardoor het verven van je haar in ieder geval (een soort van) zal slagen. Hier komen ze!

Zorg ten alle tijden voor professionele spullen

Verf en andere spullen voor een tientje zijn leuk maar… doe het niet. Goedkope verf zal sowieso zijn werk niet volledig doen en ook van goedkope verfspullen mag je eigenlijk nooit verwachten dat ze echt goed werk zullen leveren. Hoe dit komt? Omdat echte professionele verf en bijbehorende spullen van hoogwaardige kwaliteit zijn gemaakt met in de verf actieve ingrediënten. Daar betaal je gewoon een tikkeltje meer voor. Dat je haar verven bij de kapper zo duur is, is natuurlijk niet voor niks. Je betaal naast het loon namelijk ook gewoon voor de haarverf en verfspullen die worden gebruikt.

Voorzichtig met je haar lichter maken

Haar donkerder verven is makkelijk dan haar lichter verven. Hoe dit komt? Doordat een donkere kleur veel beter pakt op een lichtere kleur dan andersom. Wil je van blond naar donkerblond of van donkerblond naar bruin of zwart? Dan is dit prima zelf te doen maar wil je van bruin naar blond dan wordt het opeens toch een heel ander verhaal. Je krijgt dan alleen een echte mooie kleur als je, je haar eerst bleekt en bleken kan op heel veel manieren totaal verkeerd aflopen.

Haarverf aanbrengen op de juiste manier

Eenmaal bepaalt welke kleur het gaat worden? Dan breekt het meest spannende moment aan, je haren daadwerkelijk in de verf zetten. Begin altijd eerst met bij je contouren, de aanzet van je haar. Deze lijnen zijn het meest zichtbaar en vallen het meeste op. Daarnaast is het haar hier ook nog wat dikker en heeft dus iets meer tijd nodig op de verf op te nemen. Je punten daarentegen zijn juist weer een stuk dunner en kan je het best aan het einde doen. Verdeel daarnaast je haar in vier of meerdere delen. Op deze manier maak je het voor jezelf makkelijker en weet je ook zeker dat je de onderkant en het middengedeelte goed mee pakt. Breng de verf altijd aan op een pluk en ga daarna verder naar de volgende pluk zodat je niet een stukje mist. Eenmaal alle plukken gehad? Masseer het dan nog even goed in en laat nooit langer zitten dan dat op het pakje staat. Wanneer de inwerktijd over is kan je de verf uitspoelen. Vaak is je haar nog nat dus oogt het wat donkerder. De volgende dag zie je pas echt goed wat het resultaat is