Gemakkelijke oplossingen voor opbergen

We weten allemaal dat we eigenlijk te veel spullen hebben. Ook al denken we wel eens aan een minimalistisch leven met zo min mogelijk spullen. Maar vaak op de een of andere manier lukt dat niet altijd. Maar wanneer we wel blij zijn met al onze spullen, dan wil je ook een efficiënte manier oma alles op te bergen. Kartonnen dozen kunnen je daar vast wel bij helpen, maar er zijn vast nog genoeg andere manieren om jouw spullen goed op te bergen.

Verschillende manieren van opbergen

Kartonnen dozen kunnen een goede oplossing zijn om bepaalde spullen op te bergen. Het ligt er natuurlijk ook aan wat voor spullen je wilt opbergen, hoe lang je ze wilt opbergen of dat je er gemakkelijk bij moet kunnen. Wanneer je spullen kan opbergen waar je niet perse snel bij hoeft te zijn, dan kunnen kartonnen dozen een ideale oplossing zijn. Maar wil je je spullen opbergen maar ook een beetje tentoonstellen dan is een andere manier wel beter om te gebruiken.

 

Heb je een redelijk grote boekenverzameling bijvoorbeeld, dan is het veel leuker om die mooi te tentoonstellen dan weg te stoppen in boeken. Denk hierbij aan een mooie boekenkast waar je al jouw boeken in kan plaatsen en kan tentoonstellen. Dat is veel leuker dan ze weg stoppen. En heb je een paar hele mooie pareltjes er tussen zitten, dan kan je die altijd nog tentoonstellen op een koffie tafel of opgevouwen neer zetten zodat je de inhoud ook gemakkelijk kan zien.

Een verzameling aan beeldjes is natuurlijk ook mooier om neer te zetten in een mooie kast waar iedereen ze kan zien. Het is namelijk ook weer zo dat je vaak spullen hebt gekocht omdat je ze tentoon wilt stellen en dat iedereen ze mag zien. 

Een mooie kast vinden

Wanneer je jouw spullen wilt tentoonstellen in een mooie kast, dan is misschien wel de grootste opgave om een mooie kast te vinden waar je alles in kan zetten. Want de kast moet wel passen bij jouw interieur, maar ook nog moet jij hem mooi vinden. Want om gewoon een kast te pakken omdat je een kast nodig hebt is natuurlijk een beetje onnodig. Dan kan je bijna jouw spullen weg zetten in kartonnen dozen want dat heeft dan een beetje hetzelfde effect. Maar daar gaan we uiteraard niet voor, we willen het wel mooi neer zetten natuurlijk. Dus waar ga jij voor? Een mooie kast neerzetten of voor gemakkelijk opbergen?