Een nieuwe auto kopen

Misschien is het je eerste auto, of heb je er al een aantal gehad en is hij aan vervanging toe. Allemaal redenen om tot de aanschaf van een andere auto over te gaan. De aanschaf van een auto is voor velen een grote uitgave. Je vooraf goed oriënteren op de mogelijkheden en de kosten is aan te raden. Wat voor soort auto wil je? Wat voor merk auto wil je? En nog belangrijker, wil je een nieuwe auto kopen, een tweedehandsauto of misschien wel een auto leasen. Elke keuze heeft zijn voor- en nadelen. Laat je adviseren door een adviseur of zet zelf de mogelijkheden op een rijtje.

Nieuw of tweedehands

Als je van plan bent om een eerste auto te kopen is het wellicht een goed idee om voor een tweedehandsauto te gaan.  Een tweedehandsauto heeft als voordeel dat de aanschafkosten lager zijn dan bij een nieuwe auto. Het nadeel kan zijn dat je al snel met hogere onderhoudskosten wordt geconfronteerd. Grondig onderzoek voor je de beslissing neemt is zeker een voorwaarde bij aanschaf van een tweedehands. Er zijn verschillende onlinesites waar je voor tweedehandsauto’s kunt zoeken. Je kunt zoeken op het bouwjaar, op de kilometerstand en natuurlijk op de prijs en het merk. Zo kan je precies de perfecte auto voor jou vinden. Een nieuwe auto heeft als groot voordeel dat de onderhoudskosten in het begin laag zullen zijn. Verder kan je alles helemaal op je eigen wens afstemmen. Een nadeel kan zijn dat je voor de aanschaf van een nieuwe auto flink in de buidel moet tasten.

Leasen

Als je aanhikt tegen de aanschafkosten van zowel een nieuwe als tweedehandsauto dan is een auto leasen een prima alternatief. Leasen kan op diverse manieren, twee veel voorkomende opties zijn shortlease en operational leasen. Als je voor een shortlease auto kiest dan kan je voor een bepaald aantal jaren een gloednieuwe auto rijden. Na de afgesproken vaste contractperiode zijn alle shortlease contracten per maand opzegbaar. Je zit dus geen 36, 48, of zelfs 60 maanden vast aan het leasecontract. Wel geldt: hoe langer shortleasen, hoe lager de maandbedragen. Bij een operational lease staat zekerheid centraal. Gedurende de looptijd van de lease is de leasemaatschappij de eigenaar van de auto. Dit wil zeggen dat zij alle praktische zaken voor je zullen regelen en jij alleen maar een vast maandbedrag moet betalen. Het enige wat je dan wel nog zelf moet doen is tanken. Operational leasen is een leasevorm die werkt met gloednieuwe auto’s. dus als je niet zo houdt van tweedehands auto’s is dit de perfecte optie voor jou!  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *