Een begrafenis, welke kosten komen daarbij kijken?

Wanneer er iemand overlijdt, moet er een hoop geregeld worden. Een begrafenis regelen doe je niet zomaar eventjes. Er komt namelijk een hoop bij kijken, zo ook allerlei verschillende (onverwachte) kosten. Het bedrag dat je kwijt bent aan een begrafenis kan hoog oplopen. Hieronder vind je een overzicht van mogelijke kosten, zodat je wat beter weet waar je aan toe bent.

De totale kosten voor een begrafenis

Houd er rekening mee dat je in totaal zo’n 7.000 tot 10.000 euro kwijt bent aan een begrafenis. De exacte prijs is afhankelijk van de persoonlijke wensen en eisen die je hebt. Vergeleken met een crematie is een begrafenis een stuk prijziger; voor een crematie betaal je namelijk gemiddeld zo’n 3.000 euro. 

Standaard kosten

Kosten die je sowieso kwijt bent voor een begrafenis zijn kosten voor de begrafenisondernemer, de opbaring van de overledene, de kist, het vervoer en de verzorging van degene die gestorven is. 

Extra bijkomende kosten

Naast de basiskosten zijn er ook andere, optionele kosten voor een begrafenis. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een luxe kist, een rouwadvertentie in de krant, (uitgebreide) catering op de begrafenis, rouwkaartjes, de huur van een kerk en bijvoorbeeld een rouwbloemstuk. Ook de kosten voor een graf kunnen verschillen per gemeente of begraafplaats. Houd daar dus rekening mee wanneer je een begraafplaats uitkiest.

Een begrafenisverzekering afsluiten

Wil je dat je nabestaanden niet op hoeven te draaien voor de begrafeniskosten? Dan doe je er goed aan een begrafenisverzekering af te sluiten. Op websites als www.ikvergelijkonline.nl kun je eenvoudig begrafenisverzekeringen (en andere verzekeringen) met elkaar vergelijken. Zo kies je de verzekering uit die het beste bij jou, je situatie en je wensen en eisen past. Bovendien zijn er ook online tools waarmee je gemakkelijk uit kunt rekenen hoeveel jouw uitvaart ongeveer zal gaan kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *