Een auto financieren: verschillende manieren om het te doen

Een auto financieren kun je doen door heel lang en heel hard te sparen, of je kunt er een bedrag voor lenen. Veel mensen kiezen voor het laatste. Dat heeft te maken met de gemiddelde kosten van een auto: ze kunnen erg duur zijn. Ook tweedehands betaal je voor een degelijke auto al snel duizenden euro’s. Wil je een nieuwe rijden? Dan ben je nog meer kwijt. Een auto financieren met bijvoorbeeld een lening is daarom iets dat veel mensen doen.

Lenen voor je nieuwe auto

Je kunt een persoonlijke lening afsluiten om je auto te betalen. Het is dan goed om te realiseren dat je auto snel in waarde daalt en dat je er misschien ook over een tijdje weer eentje nodig hebt. Een auto twintig jaar afbetalen is dus geen goed idee. Kies voor een redelijk bedrag dat je relatief snel af kunt lossen en leg waar het kan misschien een beetje eigen spaargeld in. Doorgaans is het goed om te realiseren dat je zo kort mogelijk aan een lening vast wil zitten want je betaalt immers rente.

geld auto

Sparen voor je auto

Je kunt natuurlijk ook gaan sparen. Wanneer het lukt om elke maand een bedrag opzij te zetten voor je nieuwe auto dan is dat een manier om die rente te ontlopen. Het nadeel ervan is echter dat je lang bezig bent voor je de auto ook echt in je bezit hebt. Is het realistisch dat je dit gaat halen in de komende paar jaar? Of is het misschien toch een beter idee om het bedrag te lenen? 

geld voor auto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *