Drie tips om gemakkelijk te besparen op je zakelijke energie

Maak je te veel kosten binnen je onderneming? Er is een aantal aspecten binnen je bedrijf waar je geld op kunt besparen. Je huur of hypotheek staat vast, maar aan een andere hoge kostenpost kun je wel wat doen: je zakelijke energie. In Nederland zijn namelijk behoorlijk wat energiebedrijven waar je je mkb energie of grootzakelijke energie af kunt nemen. Door goed op te hoogte te zijn van wat verschillende energieleveranciers kunnen aanbieden, kun je altijd geld besparen op de energierekening voor je eigen bedrijf. Wil je ook minder betalen voor je zakelijke energie? Lees dan gauw verder: hieronder lees je namelijk drie handige tips om gemakkelijk te besparen op je zakelijke energierekening.

Gebruik een zakelijke energievergelijker

De beste en misschien wel meest gemakkelijke tip die je op kunt volgen, is door regelmatig een energievergelijker te gebruiken. Een energiecontract heb je altijd voor een bepaalde tijd, zoals 1, 3 of 5 jaar. Wanneer je zakelijke energiecontract bijna afloopt, is het tijd voor een nieuwe energiedeal. Om de goedkoopste deal te scoren voor zakelijke energie gebruik je een zakelijke energievergelijker. Met zo’n vergelijker vind je namelijk binnen no time de beste aanbieding voor jouw jaarlijkse verbruik. Het fijne hiervan is dat je hier zelf bijna niets voor hoeft te doen. Gebruik bijvoorbeeld de zakelijke energievergelijker van Minder.nl en je betaalt nooit meer te veel voor je zakelijke energie. Het enige dat je moet weten voor het gebruik van zo’n vergelijker is je jaarlijkse energieverbruik en eventuele andere factoren, zoals de keuze tussen groene of grijze stroom.

Begin met eigen zakelijke energie opwekken

Beschik je over een bepaald kapitaal waarmee je een investering kunt maken dan is het aan te raden om te kijken naar de mogelijkheden voor zakelijke zonnepanelen voor je bedrijf. Steeds meer ondernemers stappen over op zonnepanelen. Daarmee wekken ze hun eigen zakelijke en verantwoorde energie op. Het grote voordeel van zakelijke zonnepanelen is dat je niet meer afhankelijk bent van de prijzen op de energiemarkt. Mochten de prijzen daar ineens omhoog gaan dan merk je daar niets van. Een ander voordeel is dat je profiteert van gratis zonne-energie. Zonnestralen zijn immers gratis. Wat men als een nadeel ziet, is dat je wel het nodige geld moet hebben om te kunnen investeren in zakelijke zonnepanelen. Houd er in ieder geval rekening mee dat je zo’n investering er binnen enkele jaren al uit hebt. Hoe snel dit gebeurt, is afhankelijk van het aantal zonnepanelen en je energieverbruik.

Check de opzegtermijn en einddatum van je energie

Vind je de overstap naar zonnepanelen nog iets te groot? Dan kun je tot slot nog een andere stap ondernemen om niet te veel te betalen voor je zakelijke energiecontract. Schrijf bij het afsluiten van je contract al op wat de einddatum en de opzegtermijn is. De opzegtermijn wil je weten, omdat je je contract niet te vroeg op moet zeggen. In dat geval krijg je een opzegboete; een boete voor het eerder afbreken van het contract dan afgesproken. Je wilt echter ook niet te laat zijn met het overstappen naar een ander energiebedrijf. Een zakelijke energieleverancier kan je contract namelijk stilzwijgend verlengen wanneer je niet opzegt voor de einddatum. Het verlengen gebeurt helaas niet voor die aantrekkelijke tarieven waarmee je een aanbieding scoort. Je betaalt uiteindelijk veel meer voor je energie dan je had gedaan wanneer je zelf was overgestapt. Houd dit dus goed in de gaten om te besparen op je zakelijke energie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *