Deze alternatieven op Bitcoin zijn er

Naast Bitcoin zijn er nog veel meer cryptovaluta om uit te kiezen. In de kern kiezen veel mensen vaak toch voor Bitcoin zoals te zien is aan websites als bitcoinvisie.com. En toegegeven: Bitcoin is in sommige opzichten een meer eerlijke en betrouwbare investering dan andere cryptovaluta. Toch is het belangrijk om de alternatieven te kennen en begrijpen, al is het alleen om Bitcoin beter te begrijpen.

Waar het allemaal begon

Het begon allemaal met Bitcoin. Dit is de eerste echt grote cryptomunt die is bedacht. Tijdens de financiële crisis werd Bitcoin groot omdat  veel mensen op zoek gingen naar alternatieve manieren van geld maken en investeren, buiten de beurzen om. Tijdens de crisis van 2008 verloren veel mensen hun vertrouwen in traditionele banken en het geldsysteem zoals het bestond destijds. Zo kwamen ze bij Bitcoin uit. Bitcoin was dus eigenlijk simpelweg op het juiste moment op de juiste plek. Want er werd al jaren daarvoor van alles geprobeerd met cryptogeld. 

bitcoinvisie.com

Investeren in Bitcoin

Doordat Bitcoin altijd de populairste was, is het ook de meest gebruiksvriendelijke munt om in te investeren. Er is namelijk ontzettend veel informatie over te vinden. Dat geldt tegenwoordig ook wel voor munten als Ripple en Neo, maar wie klein wil beginnen doet er toch goed aan om bij Bitcoin te beginnen. Je kunt nog altijd overstappen op een andere munt wanneer je meer wil gaan investeren. Via de Nederlandse beurs Bitvavo kun je bovendien makkelijk handelen in je eigen taal om het allemaal iets simpeler te houden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *