De voordelen van indexbeleggen

Denk je erover na om te beginnen met indexbeleggen? Steeds meer beleggers kiezen voor deze methode en dat is niet voor niets, want indexbeleggen brengt verschillende aantrekkelijke voordelen met zich mee. Wat die voordelen precies zijn? Dat vertel ik je in dit artikel!

Bron: Beursgenoten

Verhoogd rendement

Er vinden jaarlijks veel onderzoeken plaats waarbij de successen van verschillende beleggingsvormen naast elkaar worden gelegd. Al jarenlang is de conclusie van deze onderzoeken dat indexbeleggen (ook wel passief beleggen) doorgaans meer rendement oplevert dan actief beleggen. Dit heeft verschillende redenen. Één van deze redenen is dat indexbeleggen lage kosten met zich mee brengt.

Goede spreiding

Een ander belangrijk pluspunt van indexbeleggen is de spreiding. Een index bestaat doorgaans uit tientallen tot zelfs honderden aandelen. Om het risico van beleggen in aandelen te beperken, is het van groot belang dat er een goede spreiding in de portefeuille wordt aangebracht. Door te beleggen in indexen ben je hier dus van voorzien.

Indexbeleggen zorgt voor rust

Veel beleggers hebben weinig rust omdat ze het nieuws rondom de bedrijven waarin ze investeren nauwlettend in de gaten willen houden. Dit doen ze om zo snel mogelijk te kunnen reageren op eventuele ontwikkelingen. Door passief te beleggen creëer je meer rust. Als indexbelegger kun je ontsnappen aan de hectiek van de dag en hoef je je niet druk te maken om allerlei bedrijfsspecifiek nieuws.

Meer weten over indexbeleggen?

Wil je meer weten over indexbeleggen of ben je benieuwd naar tips en inzichten van beleggingsexperts? Sluit je dan aan bij een beleggingsplatform als Beursgenoten en geniet van een hoop aantrekkelijke voordelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *