de voordelen van een lening voor vastgoed

lening voor vastgoed

Het aantal particulieren, en ook zzp’ers en ondernemers, dat ervoor kiest om geld te lenen om in vastgoed te investeren, is in ons land groeiende. De gemiddelde Nederlander heeft meer te besteden en beschikt over een hoop spaargeld dat niet echt rendeert op de bank (door de lage spaarrente). Investeren in het verhuren van een bedrijfspand, winkel of tweede woning en daarvoor een lening voor vastgoed afsluiten, is dan verstandig. Geld lenen voor een vastgoedinvestering is om tal van redenen een slim plan. Wil je weten wat de voordelen van een lening voor vastgoed zijn? Lees dan snel verder en ontdekt wat geld lenen voor vastgoed jou aan winst kan opleveren!

lening voor vastgoed

Je kunt een mooi rendement behalen

Wie besluit om een lening voor vastgoed af te sluiten om een tweede pand aan te kopen voor de verhuur, kan daarmee een mooi rendement behalen. Zeker op de langere termijn! Je geld op de bank laten staan is totaal zinloos als je voor kapitaalvermeerdering gaat. Daarom kun je er beter voor kiezen om het geld dat je over hebt te investeren vastgoed en dat te verhuren. Zo kun je een prachtig rendement behalen en een leuke zakcent bijverdienen via de huurinkomsten die je binnenkrijgt.

De rentepercentages zijn gunstig

Prettig aan een lening afsluiten voor het aankopen van vastgoed voor verhuur, is dat de rentetarieven momenteel historisch laag en dus gunstig zijn. Geld lenen kost altijd geld, maar een stuk minder dan pak hem beet vijf tot tien jaar geleden.

Daarbij kun je door de huurprijs te laten meegroeien met de inflatie inkomstenverlies compenseren als je vastgoed hebt en dat verhuurt.

Je kunt profiteren van belastingvoordeel

In de meeste gevallen vallen de huurinkomsten die je uit je vastgoed haalt in de gunstige belastingschijf box 3. Je betaalt dan, behalve een vermogensbelasting die nu op 8 procent ligt, verder geen belasting over de huuropbrengsten.

Vastgoed kopen zorgt voor een leuk spaarpotje voor later

Investeren in vastgoed is een slimme manier om wat kapitaal op te bouwen voor later. Met vastgoed heb je eigenlijk een extra pensioenpot achter de hand, want je kunt jouw pand(en) altijd doorverkopen en dan optimaal profiteren van de waardestijging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *