De voordelen van een Gaming PC

Een tijd lang leek het zo te zijn dat game consoles zoals de Playstation en de Wii veel populairder waren dan een spelen op een computer. Maar tegenwoordig zijn steeds meer gamefreaks weer volop overgestapt op de Gaming PC. En als je de voordelen van gamen op een Gaming PC op een rijtje zet, dan is het ook vrij duidelijk waarom dat zo is. Dus, ben jij iemand die vastgelijmd zit aan je console en het idee van de overstap naar een Gaming PC een beetje spannend vindt? Lees dan gauw verder en wie weet ben je na het lezen van de voordelen overtuigd.

Gamekeys

Voor game consoles moet je al gauw fysieke spellen kopen om je collectie aan te vullen. Maar wie rolt met een Gaming PC weet dat het kopen van fysieke spelletjes verleden tijd is sinds de komst van gamekeys. Een gamekey is een unieke code die je online invult op gaming platforms zoals Steam of Uplay, en waar je vervolgens met die code het desbetreffende spel in top kwaliteit kunt downloaden. Zo heb je je gehele collectie games online opgeslagen op het platform, en ligt je bureau dus niet meer vol met doosjes. Natuurlijk zijn de doosjes van fysieke games hartstikke leuk om te bewaren als je een verzamelaar bent in dat opzicht, maar laten we wel wezen: de meeste gamers gaat het om de game zelf, en niet om de verpakking ervan. En wat nog wel het grootste voordeel van gamekeys is, is dat je flink op je kosten kunt besparen. Gamekeys zijn namelijk veel goedkoper dan fysieke spellen.

Exclusief voor de PC

Er zijn nou eenmaal een aantal spellen die enkel te verkrijgen zijn voor de Gaming PC. Denk aan de meest populaire spellen zoals World of Warcraft en League of Legends bijvoorbeeld. Deze spellen zijn exclusief voor de PC en dus niet te krijgen voor een console.  Bovendien is het haast niet voor te stellen hoe die games zouden zijn op een console. Wil je deze spellen graag spelen, dan zul je toch echt de overstap naar de PC moeten maken.

Muis en toetsenbord

Vaak denken console gamers dat het gamen op een PC onhandig en veel lastiger is, omdat je met een muis en toetsenbord werkt. PC gamers zweren er echter bij dat een muis en toetsenbord veel sneller en efficienter werkt om mee te gamen, vooral PC games waar je bijvoorbeeld meerdere units tegelijkertijd moet besturen. Ook hebben gamers die graag First Person Shooters spelen zoals Call Of Duty de voorkeur aan muis en toetsenbord dan de console.

Prachtige graphics

Een van de voornaamste redenen om over te stappen op een Gaming PC is toch echt voor de graphics. Wat dat betreft zijn we gezegend met de mogelijkheden van de hedendaagse technologie. Binnen een paar jaar tijd is de kwaliteit van graphics er bijzonder op vooruit gegaan. Games zien er tegenwoordig realistischer uit dan ooit tevoren. En op de PC is de kwaliteit 100 keer beter dan op de console. Het aanschaffen van een Gaming PC voor de de ultieme gaming experience is het meer dan waard.