De ideale lamp op batterij

Een tijdje geleden zijn wij verhuist. Het is een erg mooi appartement en onze meubels staan er heel goed in. Het had wel een likje verf nodig, maar afgezien van dat was het in een erg goede staat. Omdat we een ronde tafel hebben en een grote woonkamer in het nieuwe appartement, hadden wij de wens om de ronde tafel in het midden van de woonkamer te plaatsen. Toen we bij het verhuizen de ronde tafel en de stoelen in het midden van de woonkamer hadden geplaatst waren we direct tevreden. Het stond heel mooi en maakte de kamer ook ruimtelijker. Aan het einde van de verhuis dag was al onze familie vertrokken en werd het een beetje schemerig buiten. 

Goed advies

Pas toen kwamen we erachter wat het nadeel van een tafel in het midden van de kamer was. Alle lampen die wij normaal op de tafel gebruiken hebben namelijk een lang snoer. Dit snoer lag normaal langs de muur waar de tafel tegen aanstond. Dit snoer was dan weg te werken in een speciaal kabelgootje wat langs de plint lag. Maar nu de tafel in het midden van de kamer stond, merkten we hoe onhandig het was om een snoer van de tafel naar het stopcontact dwars door de kamer te hebben lopen. We waren die avond te moe om een oplossing te zoeken maar besloten wel dat we hier snel iets voor moesten gaan bedenken. Zo kwamen wij de volgende dag in een winkelcentrum om spullen voor onze keuken te kopen. In dit winkelcentrum kwamen we ook langs een lampenwinkel. We besloten om daar even te kijken of er een goede oplossing voor ons probleem was. De verkoper sprak ons aan en wilde ons graag advies geven. 

Erg tevreden

Hij vertelde dat er een tafellamp op batterij bestaat. Deze lamp is ideaal voor plekken waar geen stopcontact in de buurt is, zoals in de tuin, de keuken of in ons geval de tafel in het midden van de kamer. Dit leek ons wel wat. Er zijn namelijk veel verschillende modellen met ook verschillende kleuren licht. Wij zochten een lamp met warm licht, dit creëert een gezellige sfeer aan de eettafel. Ons oog viel op de Trion Barbary lamp, deze heeft een leuke vorm en is spatwaterdicht, dit is ideaal als er wel eens een glas water op tafel omvalt. Omdat we zo enthousiast waren geworden over deze tafellampen op batterij besloten we om ook zo een lamp te kopen voor in onze werkkamer. Hier hebben we gekozen voor een lamp van aluminium die kan worden gedimd. Dat kan nog wel eens prettig zijn als we s ’avonds laat werken. Een paar dagen later ontvingen we onze lamp thuis en sindsdien zijn we er heel blij mee en fijn dat er geen snoer door de kamer loopt.