Bitcoin nieuws

Bitcoin nieuws laat zien dat de oplopende markt van Bitcoin zich opnieuw scherp hersteld in de weken voorafgaand aan het naderende halveringsevenement. Als de huidige patronen hun grip behouden, betekent dit dat je zou kunnen lijden onder cryptocurrency met een tijdelijke prijsverlaging als gevolg van de aanbodveranderende gebeurtenis.
De marktwaarde is met meer dan 130% gestegen sinds het dieptepunt van 3612,81 euro volgens de Bitcoin Price Index. De cryptocurrency sprong van 6211,40 euro naar 8714,50 euro in slechts 10 dagen van april en won meer dan 15% om de eerste zeven weken durende winning streak van bitcoin in 12 maanden te registreren.

Bitcoin nieuws

De risico’s

Bitcoin nieuws laat zien dat het aanbod van bitcoin in 2020 zeer laag is, waardoor het aanbod van munten die de markt binnenkomen, afneemt. Halvering verhoogt niet alleen de prijs als gevolg van de toegevoegde schaarste, maar de extra media-aandacht en de positieve impact die dit historisch op de bitcoin-prijzen heeft gehad, zal de vraag doen toenemen. Als belegger moet je er echter rekening mee houden dat de vorige bull runs niet direct na halvering begonnen. Gezien de on-chain-gegevens suggereert dat zowel kleine als grote investeerders munten verzamelen in de aanloop naar het evenement. Als gevolg hiervan kan er na 12 mei een winstgroei te zien zijn. Sommige investeerders, vooral handelaren op korte termijn, kunnen je bitcoins na halvering verkopen, waardoor de prijzen onder druk komen te staan. De halvering in mei 2020 verschilt van de vorige halveringen, omdat het plaatsvindt tegen de achtergrond van de coronaviruscrisis. Deze pandemie heeft de wereldeconomie geschokt en regeringen en centrale banken over de hele wereld gedwongen miljarden dollars aan het financiƫle systeem te stimuleren. Dit betekent dat het aanbod met name over de hele wereld is afgenomen voor bitcoin, terwijl bitcoin een solide positieve prestatie heeft geleverd in de aanloop naar de halvering. Toch lijkt de klim nu te vertragen.

Bitcoin nieuws

Ben je een investeerder? Het is raadzaam om het risico te vermijden, mogelijk vanwege het groeiende conflict over Amerikaanse claims over de manier waarop China de coronavirus-uitbraak behandelt. Als de risicoaversie verergert, kan bitcoin de daling verlengen naar het 200-dagen gemiddelde van 7416,60 euro.